Over mij

Mijn jas pak ik van de kapstok. Als ik de deur van de bijkeuken open, springt Inoy tegen mijn benen. Wandeltijd! Heerlijk in de vroege ochtend met onze ruwharige teckel struinen door het bos. Zo start ik regelmatig mijn dag.

Na de wandeling duik ik het liefst mijn schrijfhut in, met een pot thee en een bak kwark. Schrijven maakt me gelukkig. Lekker mijn fantasie de vrije loop laten. Als kind schreef ik al verhalen en dagboeken vol. Later deed ik de opleiding Communicatie en Journalistiek, waar ik ontdekte dat het zo objectief mogelijk weergeven van de werkelijkheid niet mijn ding is. Ik fleur de werkelijkheid liever op.

In de huisje-boompje-beestje-periode raakte het schrijven op de achtergrond. Niet erg hoor, was een heerlijke tijd met drie jonge kinderen! Ik geniet trouwens nog steeds van mijn, nu inmiddels volwassen, kroost.

2018 vormde een omslagpunt in mijn leven. Ik verloor mijn beste vriendin aan kanker. Voor mij het moment om mijn droom, het schrijven van een boek, waar te gaan maken. Na een schrijfreis in Portugal, voltooiing van de Schrijversacademie en jarenlange schrijfervaring (o.a. een maandelijkse column) had ik alle tools voor het schrijven van een boek in handen. Mijn fantasie en wilskracht deden de rest.

Nu is het bijna zover, dat ik mijn droom kan vasthouden. 20 mei komt Kankerwijf uit, deze krijgt een heel mooi plaatsje in mijn boekenkast!

Ook in die van jou?

p.s. wist je dat mijn man ook een boek heeft gemaakt?! Ondernemen is mensenwerk

 

En toen was mijn boek er! Dat promotie nodig is om een lezerspubliek te krijgen, wist ik natuurlijk wel. Het had alleen niet zo’n duidelijke plek; het bungelde er een beetje bij. Net als het schrijfproces, moet ook het promotieproces groeien. Nog steeds zit ik in dat groeiproces. Hoe leuk zou het zijn om daar met andere schrijvers over te sparren? Of mijn tot nu toe opgedane kennis over het schrijfproces te delen met anderen?

Mandy, vormgever van Kankerwijf en eigenaar van Puntkomma, wil het podium voor selfpubbers vergroten. Ik heb behoefte aan schrijvers met wie ik samen kan optrekken. Dat bij elkaar opgeteld heeft geleid tot een selfpubbersdag op 20 april 2024. Ben je nieuwsgierig?

Pin It on Pinterest