Er trekt even een rilling door mijn lijf. Mijn naam staat op de cover! Ans Speelman, het staat er echt. Is het boek er dan al? Nee, nog niet. Mandy van @fijnvormgeven heeft mij vier conceptcovers gemaild. Ze zijn echt supermooi!

Al een hele tijd geleden heb ik op advies van vormgeefster Mandy een moodboard gemaakt voor de cover van mijn boek. Ik ben in de boekwinkel gaan snuffelen; heb gekeken wat ik mooi vind. Voor mij maakt de voorkant van het boek heel veel uit. Het bepaalt of ik het oppak en daarna de achterkant ga lezen. Spreekt de voorkant mij niet aan, dan laat ik het boek liggen.

Foto’s van mooie covers, samen met plaatjes uit tijdschriften plakte ik op een vel. Ik houd ervan: knippen en plakken. In een overleg met Mandy ontstond al pratende een basisidee. Ik ging naar huis met een plaatje in mijn hoofd.

Nou, die hoofden van Mandy en mij, die lijken op elkaar ? want dat wat er nu voor me ligt, lijkt behoorlijk op dat plaatje in mijn hoofd. Ze heeft er zelfs nog iets extra’s aan toegevoegd!

De conceptcover die het wordt, gaat ze nu finetunen. Als het af is, dan deel ik het en kun jij het ook zien! Wat helemaal leuk is, dan weet je ook meteen de titel van mijn boek!

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig of jij de cover van een boek ook zo belangrijk vindt.

En … bepaalt de cover of je een boek gaat lezen?

Pin It on Pinterest