Wat we thuis hebben, hebben we hier in ons appartement, ook een vaatwasser. Wat we thuis altijd hebben is stroom, dat is hier anders. Zuid-Afrika is zuinig op haar elektriciteit. De dag begon met een appje van de parkmanager ‘de stroom gaat er af van 08.00 tot 10.30 uur’. Jammer van het kopje thee bij het ontbijt, blij met het ‘we-zijn-in-Zuid-Afrika-gevoel.’

Dat gevoel verdwijnt onderweg. Krein stuurt ons over goed geasfalteerde, veelal driebaanswegen, naar V&A Waterfront, volgens de ANWB-reisgids behorend bij de beste bezienswaardigheden uit Kaapstad. Via een ultramoderne shoppingmall komen we uit op schone straten met nog meer winkels met blinkende etalages en verzorgde terrasjes. Bang om elkaar kwijt te raken zijn we niet, we voelen ons compleet op ons gemak, stiekem wel jammer. Het lijkt een ‘normale vakantie’ terwijl we toch echt aan de andere kant van de wereld zijn. Als ‘echte toeristen’ maken we uiteraard een foto in de lijst met op de achtergrond de Tafelberg nog in een wolkensluier gehuld.

In alle hevigheid komt het Zuid-Afrika-gevoel ’s middags terug als we op de top van de Tafelberg staan. Als Alice in Wonderland wandel ik over de paden op deze platte berg.

Pin It on Pinterest