Hoe dichter de vakantie nadert, hoe hoger het stress niveau. Vannacht heb ik bedacht dat ik mijn camera thuis laat; verkleint de kans op straatroof. Ook ontdoe ik mij van mijn standaardringen, alleen de trouwring mag blijven. 

Overmorgen vliegen we, vandaag wil ik inpakken. Het is toch een andere vakantie dan de campingvakanties in Europa die wij zijn gewend. Wat doe ik? Ik ga foto’s verwijderen van mijn telefoon. Als ik een bepaalde top niet kan vinden, ruim ik eerst mijn kledingkast op. Ik vind het ergens verstopt tussen twee broeken. Als ik de vaatwasser heb uitgepakt, de hond uitgelaten, de biebboeken verlengd, mijn koptelefoon en powerbank aan de lader liggen, ben ik door mijn uitvluchten heen.

Ik moet nu echt inpakken. Maar … wat neem ik mee? Het is juli, hier is het zomer, in Zuid-Afrika winter. Het kan koud zijn, lees ik in de boekjes. Op weeronline zie ik dat het in Kaapstad 19 graden is, hoezo winter? Mijn strategie wordt laagjes: hemdjes, blousjes, vestjes. Niet te veel want op de terugweg moet er plaats zijn voor souverniers. 

Als de koffer is gevuld, is de stress enorm gereduceerd. Ik ga vast goed slapen vannacht!

 

Pin It on Pinterest