Hoi, leuk dat je mijn blog leest!

Mijn schrijfreis is gestart in de zomer van 2018. Het jaar waarin mijn beste vriendin overleed. Haar overlijden confronteerde mij keihard met de houdbaarheid van het leven. Als ik mijn droom wilde waarmaken, was het nu tijd voor de eerste stap. Ik begon met schrijven aan mijn roman.

In maart 2019 vloog ik naar Portugal voor de schrijfworkshops van Marelle Boersma (bekend van vertrekthrillers). Ik beleefde een heerlijke week waarin alle ingrediënten van een boek kort werden aangestipt. De grootste ontdekking was dat de manier van schrijven voor een roman totaal afwijkt van hoe ik het had geleerd op de opleiding Journalistiek & Communicatie.

Na een jaar waarin schrijven en ermee stoppen omdat ik het niet meer wist of het niet goed genoeg vond, kwam de Schrijversacademie op mijn pad. In september 2021 voltooide ik de basisopleiding. In het vervolg, tijdens de specialisatie ‘Romans en korte verhalen’ pakte ik het idee voor de roman weer op. Reeds geschreven teksten keurde ik af, ik begon opnieuw.

In februari 2022 eindigde de opleiding. Ik ging door met schrijven. Vanaf nu, donderdag 28 juli 2022 houd ik je op de hoogte hoe mijn schrijfreis verder gaat. Ik heb er zin in!

 

Pin It on Pinterest