Pootjes in de lucht, bek hangt opzij, gesnurk, zo heb ik mijn maatje het liefst. Want als hij zo ontspannen in zijn stoel naast mijn schrijftafel ligt, zit ik in de flow. Hij spiegelt mijn gemoedstoestand. En ja, omgekeerd komt ook voor, dat hij van zijn stoel springt en mij vragend aankijkt. Ik hem ga aaien, nog een kopje koffie neem en mij door mijn mobiel laat afleiden.

Afgelopen week droomde hij en dat werkt lekker op zijn vredige snurk-geluiden. Tussen het snurken door kan hij ineens heel hoog gaan blaffen, dezelfde blaf als hij tijdens de wandeling een konijn spot. Hij is vast op jacht, denk ik dan. Kort daarna pakt hij zijn snurk-ritme weer op. Waar hij over droomt doet er niet toe, hij is relaxed, ik zit in de focus.

Yes! Die focus heeft ervoor gezorgd dat er nu een ruwe versie voor me ligt met daarbij een aantal losse teksten die nog een plek gaan krijgen in het geheel. Een nieuwe fase! Eentje van lezen en opmerkingen plaatsen.

De opmerkingen van vandaag:

  • Te grote overgang
  • Show don’t tell
  • Vertragen (= meer tekst)
  • Te cliché
  • Zin kan beter

Ik let ook op consistentie van de personages. Net als dat jij bepaalde opmerkingen nooit zal maken, bepaalde kleding nooit zult dragen of bepaalde dingen nooit zult doen geldt dat ook voor mijn personages, die moeten kloppen. Datzelfde geldt voor hun namen. Die heb ik soms aangepast, omdat ik een andere naam beter vond passen. Of de auto waarin ze rijden.

Je snapt, nog werk genoeg. Duim je voor mij dat mijn maatje de komende tijd met zijn pootjes in de lucht, met zijn bek opzij de schrijfhut vult met snurk-geluiden?

 

 

 

Pin It on Pinterest